dimecres, 31 de març de 2010

LA NIT I VAN GOGH"Sovint em sembla que la nit està molt més viva i té més riquesa de colors que el dia." Vincent Van Gogh, 1888


"It often seems to me that the night is much more alive and richly colored than the day." Van Gogh wrote to his brother Theo in 1888.

"La nit estelada" és una de les obres més boniques pintades per Vincent Van Gogh. Aquest oli fet l'any 1889 mostra un paisatge de nit en la Provença, lloc on l'autor va viure alguns anys.
Van Gogh pintà una nit imaginada, perquè el quadre va ser fet de dia, amb llum, quan els estels i els blaus només eren un record de l'artista.
Nosaltres també hem volgut representar la nit, perquè a nivell de colors, formes i sensacions, és molt diferent dels temes que sovint ens inspiren. Fer-ho ens ha suposat un bon exercici de creativitat, doncs, també "la nostra nit" està realitzada a ple dia.
La nit no pertany a l'escola, és un espai i un temps misteriós i deconegut. Per tal de fer-la present, els nostres artistes han fet una proposta que combina la pintura amb la fotografia, i així cadascú ens acosta a la seva nit i als seus somnis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada